Filip Helminen - 24 April, 2024

RH-Markisers historia

Untitled-1.png__PID:e82853c0-1fba-42aa-b4e8-fa99ef117223

Ibörjan av år 1988, i staden Bålsta, såg RH-Markiser dagens ljus när Kauko Helminen bestämde sig för att förverkliga sin vision. Det var han som startade företaget med ett enkelt uppdrag: att erbjuda markiser och gardiner av hög kvalitet till lokalbefolkningen. Men varför RH? Jo, namnet är en hyllning till kärleken, inspirerat av Kauko Helminens fru, Raili Helminen. Deras initialer, RH, blir till företagets signatur - en kärlekshistoria som blir en del av företagets arv.

I början var RH-Markiser ett enmansföretag, där markiserna installerades med hjälp av en pålitlig Volvo 740 som troget körde runt mellan skogar och städer för att föra skugga och komfort till människors hem. Med tiden expanderade verksamheten, och företaget växte från styrka till styrka.

Idag, mer än tre decennier senare, är RH-Markiser fortfarande en hjärtefråga för familjen Helminen. Kauko och Railis son, Jan-Erik Helminen, tog över rodret vid en ung ålder av 25 år och har sedan dess varit kärnan i företagets framgång. Med Jan-Eriks fortsatta engagemang och passion för branschen fortsätter RH-Markiser att vara en stolt del av det lokala samhället i den lilla staden Bålsta.

RH-Markiser blev snabbt en välkänd och omtyckt del av Bålsta. Med fokus på personlig service och högkvalitativa produkter växte företaget stadigt och skapade en stark lojalitet bland kunderna. Den dedikation och hängivenhet som Kauko och Raili Helminen visade mot företaget blev en inspirationskälla för hela samhället.

Under åren utvecklades företaget och dess tjänsteutbud. Från att ha börjat med att enbart sätta upp markiser och gardiner expanderade RH-Markiser till att erbjuda ett brett sortiment av solskyddsprodukter och andra hemförbättringslösningar. Trots tillväxten har företaget alltid behållit sin familjära atmosfär och personliga touch, vilket har varit nyckeln till dess långvariga framgång.

Idag är RH-Markiser ett etablerat namn i regionen, och dess närvaro sträcker sig långt utanför Bålsta. Jan-Erik Helminen, som nu har över två decennier av erfarenhet i branschen, fortsätter att leda företaget med samma passion och engagemang som hans föräldrar gjorde tidigare. Med fokus på innovation och kundnöjdhet fortsätter RH-Markiser att vara en pålitlig partner för alla som söker högkvalitativa solskyddsprodukter och en personlig serviceupplevelse.